83

Myrthe Hilkens stapt uit PvdA-fractie

Nieuwe slag voor Samsom na vertrek Bonis ... Hilkens: Ik word teveel beperkt

PvdA-Kamerlid Myrthe Hilkens stapt uit de PvdA-fractie. Dat kondigt het Kamerlid donderdag aan. De PvdA-fractie is op dit moment bijeen in het Friese Sneek.

Hilkens laat in een verklaring weten:

Ik zeg per vandaag mijn Kamerlidmaatschap op. De manier waarop ik invulling wil geven aan mijn idealen strookt helaas niet met de wijze waarop ik politiek kan bedrijven. Daarom kies ik ervoor om me buiten de Tweede Kamer in te blijven zetten voor maatschappelijk relevante kwesties. Ik weet nog niet wat ik ga doen, maar ik zie in ieder geval af van mijn wachtgeld.

Hilkens is in korte tijd de tweede PvdA’er die de Kamerfractie verlaat. Half juni stapte Désirée Bonis op, omdat volgens haar de VVD het buitenlandbeleid van de coalitie bepaalt. Hilkens toonde zich al eerder teleurgesteld over het beleid van haar eigen kabinet. In april van dit jaar liet ze weten moeite te hebben met de voorgenomen strafbaarstelling van illegaliteit.

PvdA-leider Diederik Samsom stelt in een reactie dat hij het besluit van Hilkens betreurt en respecteert:

Ik had graag gezien dat Myrthe met haar drive en passie, haar draai had kunnen vinden in politiek Den Haag. Dat is helaas niet gelukt. Ik heb volste vertrouwen dat ze haar betrokkenheid op een andere wijze buiten het parlement kan blijven vormgeven.

cc-foto: PvdA

Geef een reactie

Laatste reacties (83)