52

Na Organon nu ook Intervet mogelijk weg

Nederland wederom terughoudend in contact met moederbedrijf Merck

Na Organon dreigt nu ook het hoofdkantoor en de onderzoekstak van Intervet in Boxmeer te verdwijnen. Vrijdag levert Intervet een bidboek in bij moederbedrijf Merck om haar eigen positie en sterke kanten te tonen, in de hoop dat het toch mag blijven.

Indien Merck besluit Intervet uit Nederland weg te halen, verliezen bij de onderzoekstak van het diergeneesmiddelenbedrijf Intervet/Shering-Plough Animal Health vermoedelijk 170 mensen hun baan. Het ministerie van Economische Zaken heeft haar zorgen geuit. Demissionair minister van der Hoeven (Economische Zaken) sprak eerder met Merck-topman Richard Clarck over Organon. Ook de situatie met Intervet is toen aangekaart.

Desalniettemin is Nederland terughoudend met het ondernemen van actie. Het vertrek van Intervet uit Boxmeer is te wijten aan de fusie tussen het Franse Merial en de Nederlandse Intervet. De Fransen willen het hoofdkantoor graag in Lyon hebben. Nederland onderhandelt op dit moment met Merck over het Life Science Park en is bang dat het bedrijf zich terug trekt als er te veel druk op wordt gelegd.

Geef een reactie

Laatste reacties (52)