53

Nagel maakt van Smeets gedwongen vertrek politiek

NOS zet sport anchorman volgend jaar aan de kant terwijl kabinet de pensioengerechtigde leeftijd verhoogt

Jan Nagel, leider van de politieke partij 50Plus maakt van het gedwongen vertrek van NOS Studio Sport anchorman Mart Smeets een politieke kwestie. Smeets gaf zelf al eerder aan pas in 2014 te willen vertrekken, maar van de NOS moet hij volgend jaar met pensioen omdat hij dan 65 jaar wordt.

Nagel vindt het aanhouden van de stellige pensioenregel door de publieke omroep absurd. Daarbij verwijst hij naar de slogan die de NOS op zijn website heeft staan. ‘Van iedereen, voor iedereen’. Dat ‘voor iedereen’ moet zeker gelden voor Smeets vindt Nagel.

Het is absurd en inconsequent dat in een tijd dat de politiek zich in grote meerderheid uitspreekt voor het verhogen van de pensioenleeftijd, een unieke presentator met zeer veel kennis en een ongekende ervaring, die zelf wil doorgaan, gedwongen wordt ontslag te nemen”, aldus de partij in de Volkskrant.

Nagel vroeg Maurice de Hond een opiniepeiling te doen over het gedwongen vertrek van Smeets. Daaruit blijkt dat een overgrote meerderheid wil dat Nederlands legendarische sportverslaggever langer mag blijven. Vooral vrouwen willen dat Smeets blijft. Slecht 20 procent van de ondervraagden vindt dat Smeets volgend jaar moet stoppen.
Volkskrant: Nagel maakt ontslag Smeets politiek: ‘maak dit ongedaan’

Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (53)