Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Nationalistische Finse partij stapt uit formatie

  •  
12-05-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
TimoSoini_300_01.jpg
Verkiezingswinnaar treedt terug aangezien een meerderheid van grote Finse partijen Portugal financieel wil steunen
De Ware Finnen werden een maand geleden vanuit het niets de grote winnaar van de verkiezingen in Finland. Echter twee weken later leverde de populistische partij hun Eurosceptische speerpunt weer in. Na vandaag bleek dat de kans op regeren er helemaal niet meer in te zitten omdat drie andere partijen de EU-steun aan Portugal goedkeurde.
De populisten voerden aanvankelijk campagne tegen financiële steun aan noodlijdende landen als Portugal, maar bij nader inzien mag die volgens de partij toch verleend worden. De Ware Finnen onderhandelden met drie traditionele partijen tot laat in de nacht, schrijft NRC, maar partijleider Timo Soini trok zich uiteindelijk terug.
Soini: “Dit pakket is niet goed voor ons en we willen niet onderhandelen over opt-out clausules of andere wijzigingen. Het is jammer dat de enige winnaar van de verkiezingen niet deelneemt aan het kabinet.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.