Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

NAVO-chef na 1.946 gesneuvelden: 'We hebben Afghanistan onderschat'

  •  
19-07-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
53 keer bekeken
  •  
navo_300.jpg
Rasmussen herhaalt waarschuwing voor stijgend aantal doden
NAVO secretaris-generaal Anders Fogh Rasmussen erkent aan de vooravond van een nieuwe Afghanistan conferentie dat de internationale gemeenschap de oorlog in dat land zwaar heeft onderschat.
Door redactie Joop
“Na negen jaar oorlog pakt de prijs die we hebben moeten betalen veel hoger uit dan verwacht. Speciaal waar het gaat om de internationale en Afghaanse soldaten die zijn omgekomen”, zegt Rasmussen in de Duitse krant Hamburger Abendblatt (betaalde toegang). “Het kan niet ontkend worden dat de internationale gemeenschap de omvang van de uitdaging in het begin heeft onderschat.” Rasmussen verwacht dat Afghanistan nog langdurig militaire steun nodig heeft en hij herhaalde zijn eerdere waarschuwing dat er de komende maanden nog veel meer doden zullen vallen. De NAVO start met een offensief om de Taliban uit hun machtsbases te verdrijven.
Dinsdag wordt in Kaboel een conferentie gehouden waar Rasmussen en onder meer Clinton de wederopbouw van het land en het overdragen van de militaire macht aan het Afghaanse leger zullen bespreken. Volgens de Britse krant The Independent wordt op de conferentie onder meer besloten dat de internationale troepen in 2014 uit Afghanistan verdwijnen. Althans, dat is de bedoeling.
RTEmagicC_3792083847_136b42cefe_z.jpg
cc-foto: isafmedia. President Karzai en Rasmussen, Kaboel, augustus 2009

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.