99

Nazi-runderen aan het werk in Oss

Facebookgroep Oss loopt over van racistisch en anti-semitisch gespuis...Wethouder Sociale Zaken pleit voor Nederlanders die openlijk afstand nemen van xenofoben

De mannen en vrouwen van de Faceboekgroep ‘Oss tegen asielwaanzin’ protesteren tegen de komst van een noodopvang van 300 vluchtelingen in hun gemeente. De weerstand om de ‘onbeschaafde buitenlander’ buiten te houden gaat – ironisch genoeg – gepaard met een grote lading aan antisemitisme en racisme.

De oproep van Wilders om verzet en de ‘islamitische invasie’ onmiddellijk stop te zetten, heeft zijn vruchten afgeworpen. ‘Oss tegen de asielwaanzin’ is op 3 oktober door bezorgde bewoners opgericht en heeft al honderden likes. De naam suggereert dat de groep alleen tegen asielzoekers is – alsof dat niet genoeg zou zijn – maar er is op de pagina ook een hoop racisme en antisemitisme die de ronde doet. Zie onderstaand screenshot.

René Peters, wethouder Sociale Zaken in Oss is de fascistische groep ook al op het spoor. Op zijn blog uit hij de zorgen over de toenemende xenofobie in zijn gemeente en pleit hij voor ‘bezorgde Nederlanders’ die daar afstand van moeten nemen.

Mensen klagen wel eens dat ze nooit eens gematigde moslims horen. ”Er is nooit eens iemand die zich moslim noemt en openlijk afstand neemt van radicale islamisten. Veel Moslims zeggen hooguit op formele toon dat ze geweld afkeuren maar de emotie wel begrijpen.’ Deze woorden zijn van Geert Wilders. En of hij nu gelijk had of niet, hij legde wel de vinger op een zere plek. Nu draai ik het om mijnheer Wilders. Het internet staat bol van de meest verschrikkelijke uitspraken over vluchtelingen. Ik hoor eigenlijk nooit dat een ‘bezorgde Nederlander’ daar openlijk afstand van neemt. Wordt dat niet eens tijd?

De Facebookgroep heeft bij de gemeente een aanvraag ingediend om op 31 oktober op straat te kunnen protesteren. Een eerdere demonstratie vond afgelopen zaterdag al plaats bij het voormalige belastingkantoor in Oss. De groep demonstranten werd door de politie uiteengedreven. De geruchten dat deze mensen tot de supporterskern van FC Oss zouden behoren, zijn nog niet bevestigd. 

Geef een reactie

Laatste reacties (99)