Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

NBC TV: Wilders wint geen steun onder VS-studenten

  •  
21-10-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
wilders_temple.jpg

Optreden veroorzaakt rumoer, bedreigingen

Wilders weet het studentenpubliek aan de Temple University in Philadelphia wel te beroeren maar niet te boeien. Sponsor trekt zich op laatste moment terug omdat tegenstanders van Wilders bedreigd werden.
PHILADELPHIA (ANP) – Geert Wilders is dinsdagavond bij de Temple University in de Amerikaanse stad Philadelphia ontvangen door demonstranten. Zij droegen spandoeken met teksten als ‘Zionisme is terrorisme’ en ‘Schaam je, Temple’. Dat meldden lokale media.
Wilders ging op uitnodiging van de conservatieve activist David Horowitz naar Philadelphia. Hij toonde zijn film Fitna en hield een toespraak van een half uur. Aan het einde van zijn speech kon de politicus door het boegeroep de vragen van het publiek niet langer beantwoorden. Het publiek was verdeeld over de woorden van Wilders: naast boegeroep, was er ook gejuich.
De universiteit was streng beveiligd. Studenten hadden zich eerder verzet tegen de komst van Wilders, maar de universiteit stelde meer belang te hechten aan de vrijheid van meningsuiting dan aan de mening van de student.
Tot zover het ANP.
De lokale website Temple News meldt dat de conservatieve studentenorganisatie Temple College Republicans zich op het laatste moment heeft teruggetrokken als sponsor van de lezing. Een van de redenen daarvoor was dat moslimstudenten die bezwaar hadden geuit ernstig bedreigingen ontvingen uit het Wilders-kamp.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.