Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Nederland blijft in Afghanistan, maar alleen financieel

  •  
17-05-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
flickr_Afhanistan_karzai_IsafMedia_300
Op de NAVO-top in Chicago zal de regering 90 miljoen euro toezeggen voor Afghaanse politie en leger
Nederland gaat zich na 2014 verder aan Afghanistan binden, maar vooralsnog alleen financieel. Dat meldt de Volkskrant. Op de NAVO-top komende zondag en maandag in Chicago gaat de regering met 90 miljoen euro toezeggen voor de periode 2015-2017. Het geld is bedoeld voor de opbouw van de Afghaanse politie en het leger.
Op de vorige top eind 2010 in Lissabon werd besloten de internationale gevechtstroepen geleidelijk terug te trekken. In de huidige overgangsfase moeten de Afghaanse agenten en militairen een steeds grotere rol gaan spelen. Eind 2014 zouden dan de laatste buitenlandse manschappen kunnen vertrekken, 13 jaar na het begin van de oorlog tegen het radicaalislamitische Talibanregime, zo bericht de Volkskrant.
De NAVO houdt nog steeds vast aan de plannen. Ondanks tegenslagen en hardnekkig verzet van de Taliban, laat NAVO-secretaris-generaal Anders Fogh Rasmussen regelmatig positieve geluiden horen.
Foto: De Afghaanse president Karzai (L) met Nederlandse en Afghaanse officieren. Cc: IsafMedia
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.