Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Nederland faalt bij aanpak mensenhandel

  •  
13-05-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Mensenhandel300.jpg
Rapporteur Corrinne Dettmeijer: Politie doet te weinig met informatie die er wel is
Politie, de Koninklijke Marechaussee en de arbeidsinspectie doen te weinig met informatie die ze hebben over mensenhandelaren. De Nationaal Rapporteur Mensenhandel trekt dinsdag in een nieuw rapport aan de bel. Dat meldt de NOS.
Het rapport gaat dinsdag naar minister Opstelten. Het ministerie van Veiligheid en Justitie geeft in eerste reactie in ieder geval toe dat er nog ruimte is voor verbeteringen, zo meldt de NOS.
Rapporteur Corinne Dettmeijer analyseerde 77 opsporingsonderzoeken. In minder dan de helft van de gevallen hadden politie, marechaussee en arbeidsinspectie zicht op mensenhandelaren, maar werd met die informatie vrijwel niets gedaan.
In het rapport staat ook dat in de helft van de opsporingsonderzoeken mensenhandel bewust of onbewust mogelijk wordt gemaakt door legale organisaties, zoals raamexploitanten en hotels. Er zou meer geïnvesteerd moeten worden in de aanpak van zowel bendes als legale organisaties, aldus Dettmeijer.
Toch is er ook een lichtpuntje. Volgens de rapporteur doet Nederland het een stuk dan de buurlanden.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.