Laatste update 15:10
139

Nederland haalt weer opgelucht adem: NPO schrapt Kerst niet

Het land kan weer opgelucht ademhalen, de NPO is namelijk níet van plan het woord ‘kerst’ uit de vocabulaire te schrappen, noch is het van plan de kerstviering om te dopen tot ‘decemberviering’. Wat de NPO wel gedaan heeft is een promotiefilmpje maken waarin de figuranten niet, net als vorig jaar, louter wit zijn. Bijvoorbeeld door presentatoren als Ajouad El Miloudi en Simone Weimans in het promotiefilmpje een rol te geven. Slogan voor het spotje: ‘December vier je samen.’ Niet omdat de NPO tegen kerst is, maar omdat de decembermaand méér dan alleen kerst is. Sinterklaas, Oud&Nieuw, en wat dacht je van Chanoeka?

Een woordvoerder van de NPO laat aan Lindanieuws weten dat het idee dat de NPO ‘kerst’ zou willen schrappen, gebaseerd is op een aanname. Vrijdag komt de NPO met nog een promotiefilmpje waar het woord ‘kerst’ wel in voorkomt:

Eén bron heeft waarschijnlijk bedacht dat de NPO het woord geschrapt heeft om die en die reden. De promo waar de ophef over gaat, is een promo die over alle feestdagen in december gaat. Dus niet alleen Kerst, maar ook oud en nieuw.

Het ging zelfs zo ver dat Neerlands huisintellectueel Thierry Baudet op zijn forum voor democratie een petitie startte genaamd ‘Stop de zelfhaat! Behoud het kerstfeest!’, met inmiddels ruim 70 ondertekenaars.

Donderdag werden in de Volkskrant nog woedende bekende Nederlanders geciteerd die op de keuze van het filmpje reageerden. “Niet iedere Nederlander viert Kerstmis, realiseerden ze zich waarschijnlijk bij de NPO”, schrijft de Volkskrant. Dat is natuurlijk zo: niet iedere Nederlander viert kerst, maar het echte besef dat bij de NPO is doorgedrongen is dat Nederland niet alleen bestaat uit witte mensen. En die erkenning van de multiculturele samenleving kunnen we alleen maar toejuichen. Fijne Decembermaand allemaal!

Geef een reactie

Laatste reacties (139)