Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Nederland moet breken met Goldman Sachs'

  •  
21-04-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
250 keer bekeken
  •  
goldman_sachs_beurs_300px.jpg
Kamer kritisch over zakelijke relatie van Ministerie van Financiën met zakenbank
De Tweede Kamer zet grote vraagtekens bij de zakelijke relatie tussen het ministerie van Financiën en de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs. De Amerikaanse beurstoezichthouder SEC heeft de bank aangeklaagd wegens fraude.
Goldman is een van de banken die de handel in Nederlands schuldpapier onderhoudt, zo meldt de Volkskrant. Voor de PvdA en de SP zijn de beschuldigingen voldoende reden om de banden te verbreken. PvdA’er Paul Tang verwoordt de politieke onvrede als volgt: 
De overheid moet maatschappelijk verantwoord ondernemen. In dit geval moeten we de zaken maar eens omdraaien. Laat de bank maar aantonen dat hij maatschappelijk verantwoord onderneemt. Wij kunnen ook wel zonder Goldman Sachs.
VVD’er Frans Weekers vraagt demissionair CDA-minister Jan Kees de Jager van Financiën vandaag in een commissievergadering om contact op te nemen met de Amerikaanse en Engelse toezichthouders, SEC en FSA.

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.