25

Nederland riskeert veroordeling door VN wegens schending kinderrechten

Kabinet laat 3000 kinderen dupe worden van asielbeleid

Nederland riskeert een veroordeling door de Verenigde Naties wegens het niet beschermen van kinderen van asielzoekers. Circa drieduizend kinderen lijden psychische schade terwijl hun ouders jaren moeten wachten op een beslissing over de vraag of ze mogen blijven.

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

Nieuwsuur meldt:

Als het demissionaire kabinet zich niet blijft inzetten voor de rechten van kinderen van asielzoekers in Nederland kan dat leiden tot een berisping of een veroordeling van het VN Kinderrechtencomité. Dat zegt de Nationale kinderombudsman Marc Dullaert. (…) Het parlement stelde vorig jaar de Kinderombudsman aan om de naleving van het VN Kinderrechtenverdrag te monitoren en eventuele schendingen daarvan te rapporteren. Dullaert wijst op meerdere artikelen die uit het verdrag die Nederland dreigt te overtreden. Asielzoekerskinderen lopen zware psychische schade op (vergelijkbaar met oorlogstrauma’s) door jarenlang in onzekerheid te verkeren over hun toekomst.

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (25)