17

Nederland staat te kijk met slap rookbeleid

Specialisten op het gebied van kanker en astma hebben grote bezwaren tegen de versoepeling van Schippers rookbeleid

Volgens het medische tijdschrift The Lance levert minister Schippers’ afgezwakte anti-rookbeleid tot 2040 145.000 onnodige sterfgevallen. De medische specialisten op internationaal niveau beschuldigen de Nederlandse regering van een laks anti-rookbeleid.

De kritiek op minister Schippers van Volksgezondheid groeide na de uitzending van Zembla die de tabakslobby van de minister onthulde. Met het aantreden van de VVD bewindsvrouw is roken in kleine kroegen weer toegestaan en is hulp bij het afkicken uit het basispakket gehaald.

Vooral medische specialisten op het gebied van kanker en astma hebben grote bezwaren tegen het afgezwakte rookbeleid. Net als professor O. van Schayck in Zembla vinden de experts Schippers’ ‘strijd tegen betutteling’ schadelijk voor de gezondheidszorg. Het gratis afkickprogramma haalde erg goede resultaten en zou de Nederlandse zorg op den duur juist geld gaan schelen. Van Schayck vindt het dan ook zeer opmerkelijk dat Schippers het programma van haar lijstje heeft geschrapt.

NOS: Experts laken Nederlands rookbeleid

Lees meer op Joop.nl: Schippers ongeschikt als minister volksgezondheid

cc-foto: Dr. Jaus
Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (17)