Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Nederland stuurt militairen naar Mali

  •  
01-11-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
perco_mali300.jpg
VIDEO Premier Rutte kondigt missie aan
Nederland stuurt soldaten naar Mali. Dat heeft minister Hennis van Defensie bevestigd. De vier betrokken ministers om 16.00 een persconferentie die dan live hier te volgen is.
Donderdag werd al duidelijk dat Nederlandse militairen in het Afrikaanse land agenten en soldaten gaan trainen inlichtingen gaan verzamelen. Voor dat laatste gaan er ook vier Apache-gevechtshelikopters met ongeveer 120 man ondersteunend personeel mee, meldt de NOS:
Voorzitter Anne-Marie Snels van de militaire vakbond AFMP zei vanochtend in het Radio 1 Journaal dat er duizend militairen nodig zijn voor de missie naar Mali. Snels wees erop dat er voor elke uitgezonden eenheid twee eenheden in Nederland beschikbaar moeten zijn, die de uitgezonden eenheid kunnen aflossen. Dat geldt voor de commando’s en opleiders, maar ook voor het ondersteunend personeel.
Mali werd begin dit jaar voor een groot deel ingenomen door islamitische extremisten, waarna Frankrijk met een militaire actie hen grotendeels terugdrong. De VN-missie MINUSMA moet stabiliteit brengen in het land, aldus de NOS.
Foto-cc: Eunavfor

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.