Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Nederland verdwijnt uit top 10 rijkste landen

  •  
10-06-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
342 keer bekeken
  •  
rutte_300_21.jpg
Miljoenen miljonairs erbij ... Wereldwijde rijkdom stijgt tot astronomische hoogte ... Nederland wordt voorbijgestreefd
Crisis? Het aantal miljonairs is wereldwijd met miljoenen toegenomen, stelt de Boston Consulting Group op basis van eigen onderzoek. Uit datzelfde onderzoek blijkt ook dat Nederland over vier jaar niet meer in de top 100 rijkste landen thuishoort.
De wereldwijde particuliere rijkdom nam vorig jaar met maar liefst 15 procent toe, veel meer dan de 9 procent in 2012. Het totale prive-vermogen bedraagt nu 152 triljoen dollar. Een groot deel daarvan bevindt zich in de Verenigde Staten waar meer dan 16 miljoen miljonairs wonen, een stijging van 2,3 miljoen ten opzichte van het jaar daarvoor. De toename is vooral te danken aan winsten op de beurzen. De Verenigde Staten wordt gevolgd door China waar bijna een miljoen mensen miljonair werden. De groei van rijkdom in Oost-Azië is zo sterk dat de regio vermoedelijk binnenkort Europa van de tweede plaats stoot.
Europa lijdt nog steeds onder de eurocrisis. Behalve Duitsland doen de meeste landen in de eurozone het niet best of slecht. Nederland dreigt daardoor uit de top 10 rijkste landen ter wereld te vallen. Volgens de voorspelling Boston Consulting Group wordt ons land in 2018 voorbijgestreefd door Rusland en India. Nederland zakt daardoor naar een twaalfde plaats.
RTEmagicC_nl_577.jpg
cc-foto: Maarten

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.