34

Nederland wil af van derde net, België krijgt er één bij

De Nederlandse Publieke Omroep moet naar alle waarschijnlijkheid 100 miljoen euro extra bezuinigen... In België maken ze, ondanks de crisis, juist ruimte voor een extra kanaal

In Nederland moet er fors bezuinigd worden op de Publike Omroep. Er wordt zelfs geopperd het derde televisiekanaal weg te snijden. Onze zuiderburen kiezen er juist voor om een derde kanaal te introduceren: VRT 3. Deze zal zich voornamelijk richten op kinderen en jongeren. Dat meldt de Volkskrant.

Ook in België moet er flink bezuinigd worden. Om die reden kwam het plan voor een derde televisiekanaal onder vuur te liggen bij de begrotingsonderhandelingen. VRT 3 mocht ‘geen prioriteit in budgettair moeilijke tijden’ zijn. De Belgische minister van Media, Ingrid Lieten, wist het plan toch te verdedigen en dus zendt Ketnet vanaf 1 mei uit op het nieuwe kanaal.

VRT 2 zal met het nieuwe systeem volledig beschikbaar worden voor Canvas. Het is nog onduidelijk wat VRT 3 na 20.00 ’s avonds zal uitzenden. Wel is duidelijk dat ook het derde kanaal in Nederland te ontvangen zal zijn. Kabelaars zijn daarover nog in onderhandeling met de Vlaamse publieke omroep.

In Nederland zijn het kabinet en gedoogpartner Geert Wilders in gesprek over een nieuwe reeks bezuinigingen. Eerder kwamen ze al overeen dat er 200 miljoen euro bezuinigd moet worden op de Publieke Omroep. Nu zou er sprake zijn van een extra bezuiniging van 100 miljoen euro. De Publieke Omroep heeft een groot deel van deze bezuinigingen weten op te vangen door omroepfusies. Nu er dan naar alle waarschijnlijkheid 100 miljoen euro extra bezuinigd zal moeten worden, komt het derde net in gevaar, zo meldt de Volkskrant.

Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (34)