Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Nederlanders egocentrischer'

  •  
29-11-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
53 keer bekeken
  •  
flickr_happy_elderly_300.jpg
Pensioenzekerheid en economische groei belangrijker geworden dan luchtvervuiling en honger in de wereld
Nederlanders zijn sinds het uitbreken van de crisis minder idealistisch geworden. Dat stellen onderzoekers in het rapport ‘De prioriteiten van de Nederlandse burger’.
Het rapport is opgesteld door Burau Veldkamp, de sociaal-wetenschappelijke poot van TNS-Nipo. Opdrachtgever van het onderzoek was het Planbureau voor de Leefomgeving. De onderzoekers vroegen 1500 mensen om 64 stellingen te rangschikken. In 2006 en 2007 werd dit onderzoek ook al zo uitgevoerd. Het meest belangrijk wordt nu een goede oudedagsvoorziening gevonden, gevolgd door verbetering van de gezondheidszorg. Een van de belangrijkste stijgers ten opzichte van 2007 is de wens dat de Nederlandse economie groeit. Tot de dalers behoren het bestrijden van de vervuiling en de honger in de wereld. Deze verschuivingen zijn zowel bij rechtse als bij linkse kiezers te zien, al zijn ze bij de eerste groep sterker.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.