Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Nederlanders helpen vluchtelingen op Lesbos

  •  
26-09-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
boot_300.jpg
Hulpverleners staan mensen bij die in gammele bootjes de oversteek waagden
Janet en Jurrien ten Brinke uit Apeldoorn zijn met andere vrijwilligers naar Lesbos vertrokken om daar de vluchtelingen te helpen die dagelijks op de kust van het Griekse vakantie-eiland stranden.
Omroep Gelderland maakte een reportage over het werk van het stel. Beiden hebben een opleiding in de zorg. Ze zijn begaan met het lot van de vluchtelingen en zetten zich daar enorm voor in. Ze startten eerder de actie ‘Ik ben een gastgezin voor een vluchteling’ die duizenden aanmeldingen opleverde. Nu op Lesbos, staan ze oog in oog met de vluchtelingen die de levensgevaarlijke overtocht vanuit Turkije overleefden. Ze patrouilleren langs de stranden, verzorgen kinderen en zieken. Een internationaal fotojournalist ziet de taferelen en heeft weinig hoop voor de mensheid. Hij aanschouwt het leed van de gewone mensen die oorlog en ellende proberen te ontvluchten en zegt tegen Janet: “Ik doe dit werk al 25 jaar en het is altijd hetzelfde”. Dan wordt het ook deze geharde professional even te veel.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.