47

Nederlanders vinden echte pesto vies

Verse Italiaanse pesto, volgens authentiek recept, op laatste plaats in smaaktest Consumentenbond

Wat een boer niet kent dat vreet ‘ie niet, zo luidt een oud gezegde. En als je alleen maar de fabriekspesto eet die in de Nederlandse supermarkten ligt, kan het dus zo maar gebeuren dat je ‘echte’ pesto helemaal niet lekker blijkt te vinden. Zo ook de 40 Nederlandse consumenten die voor de Consumentbond verschillende pesto’s proefden. De verse, volgens authentiek recept bereidde, pesto, werd door hen het slechtst beoordeeld.

Kinfolk Recipe: Classic Pesto from Kinfolk on Vimeo.

Winnaar met een 6,8 was Lidl. De pesto van Grand Italia scoorde ook een 6,8, maar was duurder. Jumbo, Aldi en Euroshopper maakten de Top 5 compleet. Een tweede jury bestaande uit koks in Italiaanse keukens was het overigens totaal oneens met het consumentenpanel. Volgens hen smaakt fabriekspesto veel te zout, te zuur en dus niet naar pesto.

Naast de smaak is ook de receptuur vaak totaal anders. Pijnboompitten, een essentiëel onderdeel van pesto alla genovese, zijn duur en worden dus nauwelijks gebruikt in de supermarktpesto’s. Albert Heijn spant de kroon met een schamele 0,02 procent. Ter verduidelijking: om één pijnboompit binnen te krijgen, zou je negen hele potjes pesto leeg moeten lepelen.

Distrifood: ‘Nederlanders lusten geen échte pesto

Geef een reactie

Laatste reacties (47)