Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Nederlanders vinden echte pesto vies

  •  
30-06-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
317 keer bekeken
  •  
Kinfolk_Recipe__Classic_Pesto_on_Vimeo.jpg
Verse Italiaanse pesto, volgens authentiek recept, op laatste plaats in smaaktest Consumentenbond
Wat een boer niet kent dat vreet ‘ie niet, zo luidt een oud gezegde. En als je alleen maar de fabriekspesto eet die in de Nederlandse supermarkten ligt, kan het dus zo maar gebeuren dat je ‘echte’ pesto helemaal niet lekker blijkt te vinden. Zo ook de 40 Nederlandse consumenten die voor de Consumentbond verschillende pesto’s proefden. De verse, volgens authentiek recept bereidde, pesto, werd door hen het slechtst beoordeeld.
Winnaar met een 6,8 was Lidl. De pesto van Grand Italia scoorde ook een 6,8, maar was duurder. Jumbo, Aldi en Euroshopper maakten de Top 5 compleet. Een tweede jury bestaande uit koks in Italiaanse keukens was het overigens totaal oneens met het consumentenpanel. Volgens hen smaakt fabriekspesto veel te zout, te zuur en dus niet naar pesto.
Naast de smaak is ook de receptuur vaak totaal anders. Pijnboompitten, een essentiëel onderdeel van pesto alla genovese, zijn duur en worden dus nauwelijks gebruikt in de supermarktpesto’s. Albert Heijn spant de kroon met een schamele 0,02 procent. Ter verduidelijking: om één pijnboompit binnen te krijgen, zou je negen hele potjes pesto leeg moeten lepelen.

Meer over:

nieuws, lekker
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.