30

Nederlanders willen Rutte thuishouden van Spelen

Update: ook Angela Merkel blijft thuis ... 63 procent vindt homorechten Rusland aanleiding om Sotsji te mijden

Een meerderheid van Nederlanders vindt dat premier Rutte de Olympische Winterpelen in Sotsji in Rusland beter kan overslaan. 63 procent zou graag zien dat hij het voorbeeld van zijn internationale collega’s – die uit impliciet of expliciet protest tegen de mensenrechtenschendingen van LHBT-Russen in het land wegblijven – volgt. Een kwart oordeelt dat Rutte juist wel naar Sotsji zou moeten. Dat blijkt uit een peiling van Maurice de Hond.

Update 13.00 uur:
Ook de Duitse bondskanselier Angela Merkel gaat in februari niet naar de Olympische Winterspelen. Het tijdschrift Magazine meldt zondag op basis van bronnen rond Merkel dat ze besloten heeft zich niet te laten zien in Sotsji.

Eerder:
De Amerikaanse president Obama liet vorige week nog weten dat tennislegende Billie Jean King – een van de eerste vrouwelijke topatleten die uit de kast kwam als homoseksueel – namens de VS de honneurs zal waarnemen op de Olympische Winterspelen in Sotsji. Eerder gaven de Franse president Hollande en de Duitse president Joachim Gauck al aan niet aanwezig te zullen zijn.

Nu.nl: ‘Meeste Nederlanders tegen bezoek premier aan Winterspelen’

cc-foto: Jeroen Komen

Geef een reactie

Laatste reacties (30)