Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Nederlands kind (5) schilder Klashorst bedreigd met uitzetting

  •  
05-08-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
398 keer bekeken
  •  
klashorst_300.jpg
Toeristenvisum Keniaanse moeder verlopen, kind in Rotterdamse cel
De 5-jarige dochter van de beroemde Nederlandse schilder Peter Klashorst is opgesloten in een detentiecentrum in Rotterdam dat ‘absoluut ongeschikt’ is voor kinderen. Haar vader verblijft momenteel in Cambodja, het kind is afgesneden van hulporganisaties. Justitie geeft geen informatie.
Het toeristenvisum van de Keniaanse moeder van het kind is verlopen. Hoewel de dochter de Nederlandse nationaliteit heeft is het gebruikelijk dat dergelijke kinderen samen met hun moeder worden uitgezet.
De Volkskrant schrijft:
Klashorst verblijft in Cambodja, waar hij een tentoonstelling voorbereidt in het Tuol Sleng Genocide Museum. Hij kan zijn dochter en haar moeder niet bereiken, zegt hij. De schilder voorziet grote problemen bij hun eventuele uitzetting naar Kenia: ‘Mijn dochter is Nederlandse maar heeft geen paspoort. Zonder papieren komen ze gegarandeerd in de problemen en moet ik ze straks uit een Afrikaanse cel zien te krijgen.’
Vreemdelingen krijgen in Nederland, in tegenstelling tot in veel andere landen, niet de nationaliteit van hun kind dat wel de Nederlandse nationaliteit heeft. Het detentiecentrum in Rotterdam waar het kind wordt vastgehouden kenteen strenger regime dan gewone gevangenissen en is volgens hulporganisaties ‘absoluut ongeschikt’ voor kinderen. Het ministerie van Justitie wil geen informatie over de zaak geven ‘in verband met de privacy’.
RTEmagicC_383456104_bd0c292f97_z.jpg
cc-foto: Sonny

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.