Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Nederlands rokje te sexy voor New York

  •  
13-06-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
258 keer bekeken
  •  
JasmijnRijcken_300.jpg
New Yorkse politie begint jacht op fietsers
De politie in New York is bezig met een massale jacht op fietsers die zich niet aan de regels houden. Zo werd de Nederlandse Jasmijn Rijcken van de weg geplukt omdat de agent haar opzwepende rok in combinatie met haar stoere fiets gevaarlijk vond. Ze zou daarmee de aandacht trekken en zo ongelukken kunnen veroorzaken. De Amsterdamse kreeg geen bon, maar moest wel haar paspoort laten zien.
De Daily News schrijft dat Rijcken geen enkel idee had dat haar rokje ‘te sexy’ zou zijn. De Amsterdamse is manager van het fietsbedrijf VANMOOF en was in New York om de New Amsterdam Bike Show bij te wonen. Na haar aanhouding was ze zo onthutst dat ze helemaal niet meer naar de naam van de agent heeft gevraagd en bij aankomst in haar hotel maar gelijk een broek aantrok.
De New Yorkse politie heeft onlangs een puntenlijst samengesteld waarop ze fietsers kunnen beboeten. Haar dragen van een rokje staat daar echter niet op. Commissaris Paul Browne van de New Yorkse politie gelooft het verhaal van de Nederlandse niet. “Het is onmogelijk vast te stellen of zelfs maar een klein beetje van dit verhaal klopt zonder navraag te doen bij de agent die haar heeft aangehouden.”

Meer over:

kijk nou, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.