Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Nederlandse animatiefilm in de race voor Oscar

  •  
06-11-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
life_300_01.jpg
A Single Life van Utrechtse Job, Joris & Marieke haalt shortlist
De animatiefilm A Single Life van het Utrechtse animatie-trio Job, Joris & Marieke (Job Roggeveen, Joris Oprins and Marieke Blaauw) staat op de shortlist voor een Oscar-nominatie. Dat heeft de Oscar-organisatie bekend gemaakt.
De film is met negen andere titels geselecteerd uit een longlist van 58 animatiefilms. Uit de shortlist worden door een jury nu drie tot vijf films geselecteerd die op 15 januari genomineerd zullen worden. A Single Life gaat over Pia die een vinylplaat opzet en dan een tijdreis door haar eigen leven maakt. De film mag van de Oscar-organisatie nog niet op internet verschijnen maar er is wel een trailer te zien.
Job, Joris & Marieke zijn gedrieën afgestudeerd aan de Design Academy in Eindhoven. In 2007 vestigden ze hun bureau in Utrecht. Voor die stad maakten ze onderstaande clip over de Grand Depart, de start van de Tour de France in 2015. In de clip is onder meer een glansrol weggelegd voor artiest Blaudzun, die ook de soundtrack verzorgt.

Meer over:

nieuws, lekker
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.