Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Nederlandse banken leenden voor miljarden van Fed

  •  
22-08-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Uit nieuwe gegevens blijkt dat Nederlandse banken meer leningen hebben afgesloten bij Amerikaanse centrale bank dan voorheen bekend
Nederlandse banken hebben miljarden geleend van de Amerikaanse centrale bank, de Fed. Uit gegevens die persbureau Bloomberg in handen heeft gekregen, na een beroep op de wet openbaarheid van bestuur, blijkt dat er veel meer Nederlandse banken leningen hebben afgesloten.
In totaal hebben vier Nederlandse banken zo’n 45 miljard dollar geleend. Het Nederlands-Belgische Fortis heeft bijna 26 miljard dollar aan noodleningen opgenomen, zo meldt de NOS.
Dat Nederlandse banken een beroep hebben gedaan op het speciale noodfonds van de Fed was al bekend. Het blijkt nu echter dat er veel meer regelingen zijn getroffen, dan voorheen bekend gemaakt. Zo heeft de Rabobank eerder bekend gemaakt dat het 7 miljard dollar heeft geleend bij de Fed, maar uit de nieuwe cijfers blijkt dat er ook nog 2,1 miljard euro uit een ander potje is geleend.
cc-foto: Images_money

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.