15

&… Nederlandse loterijmiljonairs houden de hand op de knip

Nederlandse loterijwinnaars geven nauwelijks iets uit… Grote vuurbal gespot: is het de kerstman?… Apple ontwikkelt batterij met wekenlange levensduur

Ander nieuws van vandaag

Wie droomt er niet van? De loterij winnen en een enorm geldbedrag op je bankrekening bijgeschreven zien worden. Je zou denken dat het leven dan compleet verandert, maar voor de nuchtere Hollander geldt dat niet. Uit een onderzoek onder 44 miljonairs blijkt dat het winnen van zo’n bedrag wel een groter gevoel van vrijheid geeft, maar dat Nederlanders als een kip op de geldprijs zitten.

Sommigen zullen vast gedacht hebben dat het de Kerstman was, maar in feite was de ‘grote vuurbal’ die zaterdagavond in de lucht boven Noord-Brabant te zien was het stuk Sojoez-raket dat de dampkring binnenkwam en verbrandde. Zondagavond is boven Vught echter wederom een vuurbal gesignaleerd. Was dat hem dan wel? Overigens, de Amerikaanse organisatie die waakt over het Amerikaanse en Canadese luchtruim ‘NORAD’ volgt de route van Santa Claus ieder jaar trouw.

Technologiebedrijf Apple ontwikkelt – wederom – iets dat voor velen een natte droom is. Geen nieuwe iPhone of een nieuwe iPad, maar batterijen die wekenlang meekunnen, doordat ze draaien op brandstofcellen die gevoed worden door waterstof.

In Maleisië hebben natuurbeschermers een zeer zeldzame Sumatraanse neushoorn gevangen op het eiland Borneo. Op de schouders van het vrouwtje rust nu de taak om de minuscule populatie te redden. In het wild leven naar schatting nog maar tussen de 150 en 300 Sumatraanse neushoorns.

Geef een reactie

Laatste reacties (15)