19

Nederlandse Playboy verdwijnt?

Update: Heemskerk ziet einde nog niet .... Sanoma zou van titel af willen ... Playboy USA bevestigt onzekere toekomst

De Nederlandse editie van Playboy gaat mogelijk verdwijnen. Dat meldt de Belgische site Clint. Er zouden hardnekkige geruchten gaan dat uitgeverij Sanoma van het interviewblad af wil.

Clint schrijft:

Sanoma Nederland, de uitgever van het blad in onze contreien, zou overwegen om de licentie, die binnenkort afloopt, niet te verlengen. Sanoma wilde zelf niet reageren op de hardnekkige geruchten, dus we contacteerden dan maar de hoofdzetel in de States. Hugh Hefner wisten we helaas niet te strikken, maar we kregen wél een onmiddellijk bericht van Playboy USA. Die bevestigde dat de overeenkomst tussen Playboy USA en Sanoma Nederland volgend jaar afloopt en dat het niet zeker is of de uitgever die zal verlengen.

De eerste Nederlandse Playboy verscheen in 1983 met een naaktserie van Jerney Kaagman.

Update 14:20 Tegenover Villamedia verklaart hoofdredacteur Jan Heemskerk dat hij van geen einde weet: “Voor zover ik weet loopt ons contract tot eind 2013. Dan kijken we elkaar even goed aan om te zien of we nog van elkaar houden, en meestal tekenen we daarna gewoon bij. Ik zie niet in waarom dat nu anders zou zijn.”

Eerder op Joop: Ancilla Tilia – Open brief aan Playboy-hoofdredacteur Jan Heemskerk

Open en bloot: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (19)