64

Nederlandse serie over Sinterklaas vanuit Amerika verbodenHoofdkantoor Nickelodeon keurt 'Slot Marsepeinstein' af vanwege Zwarte Piet discussie… Productiebedrijf Studio 100 gaat kinderserie alsnog uitzenden

Het zou op 17 november moeten beginnen, maar de Amerikaanse afdeling van televisiezender Nickelodeon heeft besloten de uitzendingen te schrappen. Het gaat om het kinderprogramma ‘Slot Marsepeinstein 4,5 en 6’ een serie over Sinterklaas waar Zwarte Pieten inzitten. Het hoofdkantoor in Amerika besloot vanwege de discussie over de ‘zwartheid van de pieten’ de uitzendingen terug te trekken.


Dat blijkt uit een interne mail die in handen is gekomen van de redactie van het televisieprogramma Brandpunt. Zondag 9 november zendt Brandpunt een reportage uit over de discussie over Zwarte Piet.

Het programma ‘Slot Marsepeinstein 4,5 en 6‘ een Nederlandse kinderserie over het sinterklaasfeest, is een coproductie van Nickelodeon en productiebedrijf Studio100.

De serie komt nog wel op televisie, maar niet op Nickelodeon omdat het bedrijf geen onderdeel van de Zwarte Piet discussie wil worden. Studio100 gaat de serie op haar eigen zender, Studio100 TV, uitzenden. ‘Studio 100 TV zal er alles aan doen om dit pareltje alle kansen te geven die het verdient’ aldus producer Björn Pinxten in de interne mail van 7 november 2014.

Op Nickelodeon zal een serie worden uitgezonden waarin alleen een Sinterklaas te zien is en geen Zwarte Pieten.

De uitzending van Brandpunt komende zondag gaat onder andere over de Belgische verbazing over de Zwarte Piet discussie die daar nauwelijks gevoerd wordt.

Kijk ook op de Website van KRO Brandpunt.

Geef een reactie

Laatste reacties (64)