88

‘Nee-hee, een nevenfunctie is geen bijbaan’

Scheidend commissaris van de Koningin Jan Franssen(VVD) legt in Buitenhof uit hoe hij met weinig doen 150.000 euro per jaar extra verdient

Afzwaaiend commissaris van de koningin Jan Franssen (VVD) reageert in Buitenhof als door een bij gestoken op de vraag van presentatrice Marcia Luyten of hij nog wel tijd heeft voor al zijn ‘bijbanen’. Nevenfuncties zijn geen bijbanen, aldus Franssen. Volgens hem valt de tijd die hij er in steekt bovendien wel mee. Soms gaan er maanden voorbij zonder dat hij iets hoeft te doen. Toch schnabbelt hij jaarlijks 150.000 euro bijeen met zijn nevenfuncties. Dat praat hij weer goed door te stellen dat hij 80 uur per week werkt.


Franssen over de hoge vergoedingen voor zijn taken:

Ik begrijp best dat iemand die van een minimuminkomen rond moet komen daar vreemd tegenaan kijkt. Maar je moet alles in verhouding zien. En dan zeg ik: ik heb mijn leven lang hard gewerkt en ik ben echt niet van plan mij aan het einde van mijn loopbaan me zo voortduren te laten bashen.”

Franssen kwam overigens eerder zelf in opspraak vanwege zijn grote hoeveelheid nevenfuncties. Ook gaf hij in 2005 Deloitte Consultancy als commissaris opdrachten, terwijl hij zelf in de Raad van Advies van het bedrijf zat.

Geef een reactie

Laatste reacties (88)