71

‘Nee! Nee! Nee! Buma ging te ver’

Tweede Kamervoorzitter wuift kritiek op functioneren weg … 'Buma ging grens over' ... Van Miltenburg denkt er niet aan om op te stappen

Tweede Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg vindt dat CDA-leider Sybrand Buma een grens heeft overschreden toen hij haar in de Kamer verweet ‘sturend’ op te treden. “Dat moet hij niet weer doen,” aldus Van Miltenburg in het praatprogramma Eva Jinek op Zondag.

Get Microsoft Silverlight
In een Kamerdebat waarin de oppositie aandrong op een debat over de positie van staatssecretaris Weekers (VVD), een partijgenoot van Van Miltenburg, maakte Buma de opmerking dat Van Miltenburg het debat ‘sturend’ leidde. De voorzitter besloot aangedaan het debat te schorsen en verliet huilend de zaal. “Mijn integriteit werd in twijfel getrokken en dat raakte me heel erg,” aldus Van Miltenburg. “Het is voor mij het allerergste wat er kan gebeuren,” aldus de Kamervoorzitter. “Ik vind het nog steeds onterecht.”

De twee hebben inmiddels over het incident gesproken. Daarbij heeft Buma zijn excuses niet aangeboden.

Het is overigens niet voor het eerst dat kritiek op het functioneren van Van Miltenburg klinkt. Eerder somden we op Joop een reeks gebeurtenissen op waaruit haar disfunctioneren kan blijken:

Marianne Thieme die woedend wordt omdat ze geen vraag mag stellen en wordt toegesproken als een kleuter. Het VVD-Kamerlid Verheijen dat kritiek op PVV-prominent Stassen moet terugnemen, wat tot een bezorgde reactie van D66-leider Pechtold leidt. CU-leider Slob die voor het eerst in z’n leven in opstand komt tegen de Kamervoorzitter omdat hij over een belangrijke kwestie geen vraag mag stellen. SP-leider Roemer en andere Kamerleden vallen hem bij. En tot slot een befaamde ‘Nee! Nee! Nee!’


De voortdurende irritaties van Kamervoorzitter… door Joop-nl

Ondanks alle kritieken peinst Van Miltenburg er niet over om te stoppen als Kamervoorzitter (Nee! Nee! Nee!). Van Miltenburg:

Er zijn mensen die zeggen: stop ermee, je kan er niets van. En er zijn evenzoveel mensen die zeggen: je bent een goede voorzitter, je moet gewoon doorgaan. Ik hoor tot die laatste groep.

Joop: Voorzitter, nu doet u het wéér, Kritiek op functioneren Kamervoorzitter zwelt aan

Geef een reactie

Laatste reacties (71)