Laatste update 09:38
2

Trump: Nee!!! Niet door een vrouw, niet door een vrouw!

Afgelopen weekend zette de actrice Melissa McCarthy bij het satirische programma Saturday Night Live een indrukwekkende persiflage neer van Sean Spicer, de persvoorlichter van het Witte Huis die er in slaagde om in de eerste minuten van zijn functie al alle media tegen zich in het harnas te jagen door een dictatoriaal toontje aan te slaan.

McCarthy maakt Spicer op gepaste wijze belachelijk. De Amerikaanse website Politico meldt op basis van bronnen dicht in de buurt van Trump dat die imitatie is ingeslagen als een bom bij de zogenaamde president. Niet omdat het slechte optreden van zijn rechterhand te kijk werd gezet maar omdat deze werd gespeeld door… een vrouw! Dat blijkt in de ‘echte mannen’-wereld van Trump en de zijnen de zwaarst mogelijke belediging.

En de verwoestende ‘Saturday Night Live’-karikatuur van Spicer die in het weekend werd uitgezonden – waarin een agressieve Spicer werd nagedaan door een kauwgum-vretende en met een super-soaker zwaaiende als man verkleedde Melissa McCarthy – is niet goed ontvangen in een Witte Huis waar uiterlijk heel belangrijk is.

Meer dan voor gek gezet worden door als een persvoorlichter die feiten verzint, was de uitbeelding van Spicer door een vrouw het meest problematisch in de ogen van de president, aldus bronnen dicht bij hem. En de ongunstige persiflage door een vrouwelijke komiek werd als weinig behulpzaam gezien voor de levensduur van Spicer in de slopende, in het oog springende baan waarin hij worstelt om de juiste balans te vinden tussen een regering die de media ziet als de ‘oppositiepartij’ en het ontwikkelen van een werkbare relatie met de pers.

“Trump houdt er niet van als zijn mensen zwak overkomen,” aldus een topdonor van Trump.

Zie hier de gewraakte persiflage en daaronder de bloedserieuze echte Spicer die in een slechtzittend pak tijdens zijn allereerste optreden de aanval opent op de media. Hij beweert dat foto’s waarop te zien is dat de inauguratie niet zo druk bezocht was, gemanipuleerd waren.

Geef een reactie

Laatste reacties (2)