Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Nepbom dwingt Air France-toestel tot noodlanding

  •  
20-12-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
boeing777.jpg
Boeing 777 op weg naar Parijs maakt noodlanding in Kenia na vondst verdacht pakket
De passagiers van vlucht AF4463, die zaterdag vanaf Mauritius vertrok en rond zes uur vanochtend aan zou komen in Parijs, zijn flink geschrokken. Tijdens de vlucht werd een verdacht pakket gevonden, waarna het vliegtuig een noodlanding maakte op het vliegveld van de Keniase havenstad Mombassa en de 459 passagiers en 14 crewleden werden geëvacueerd. De luchtvaartautoriteiten in Kenia meldden in eerste instantie dat het verdachte pakket explosieven bevatte, maar trokken die bewering later in.
Updates onderaan
De Keniase minister van Binnenlandse Zaken, Joseph Nkaissery, heeft op een persconferentie laten weten dat een aantal passagiers ondervraagd wordt over de  gevonden explosieven. Het verhoor zou zich concentreren op twee verdachte personen. Air France heeft inmiddels een ander vliegtuig naar Mombassa gestuurd om de overige passagiers veilig naar Parijs te brengen.
Update 14.00 uur: De Keniaanse autoriteiten zouden hun eerdere melding dat er een bom is gevonden in een passagierstoestel van Air France, hebben ingetrokken. Dat meldt de NOS. Volgens het Franse persbureau AFP zou het toch een nepbom zijn geweest. 

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.