10

Netanyahu: ‘Mijn zoon doet het niet met sjikse, ze studeren alleen samen’

Liefdesleven van premierszoon houdt de gemoederen in Israël bezig

Benjamin Netanyahu heeft woensdag officieel bekend gemaakt dat zijn zoon Yair geen verhouding heeft met de niet-joodse Sandra Leikanger uit Noorwegen. Ze studeren alleen samen, aldus een medewerker de Israëlische premier.

Volgens Trouw zei de woordvoerder van de Netanyahu dit tegen de leider van de Shas-partij, Aryeh Deri. De zeer invloedrijke Shas streeft naar een conservatief religieuze Joodse staat. Deri heeft in de media grote zorgen geuit over een eventuele verhouding van de zoon van de premier met een niet-joodse, oftewel een sjikse.

Yair Netanyahu bracht deze week zelf het nieuws van zijn relatie met de Noorse Sandra naar buiten. Sindsdien woedt over hun hoofden heen een vurige discussie, vooral op orthodox-joodse websites. Ook Yairs zeer religieuze oom Chagai Ben-Artzi, een broer van zijn moeder, bemoeide zich ermee. “Yair spuugt op het graf van zijn grootouders”, reageerde hij in een interview met een ultra-orthodoxe website. Vader Netanyahu vat het volgens Trouw iets luchtiger op. De premier trad driemaal in het huwelijk, de tweede keer met een niet-joodse vrouw.

Trouw: Nieuwe aflevering in soap rond niet-joodse vriendin zoon Netanyahu

Eerder op Joop: Woede in Israël over nieuwe liefde zoon Netanyahu

Geef een reactie

Laatste reacties (10)