11

&… New Yorkers heroveren hun straatdoeken

New Yorkse activisten gearresteerd vanwege opruimen illegale reclame ... Bellen onder diepzeeniveau ... Obama steekt geschoffeerde rechtenstudent een hart onder de riem

Meer nieuws vandaag


New York en Los Angeles hangen vol met ‘illegale’ reclame. Een groep activisten wil deze inspiratieloze onbetaalde reclame uit de weg ruimen. Ze vinden de schreeuwende posters en folders stadsbevuiling en willen ruimte maken voor straatkunstenaars met creatieve ideeën. Tijdens het witten van de reclameborden werden vier van de activisten gearresteerd. Het protest, de Public Ad Campaign, heeft inmiddels in samenwerking met The Heavy Project een app op de iPad gelanceerd die de reclame op Times Square automatisch weg filtert als je de camera van het apparaat er voor houdt. (The Atlantic)

In Amerika ben je een hoer als je anticonceptie in je basiszorgpakket wil. De Amerikaanse rechten studente Sandra Fluke heeft een roerige week achter de rug. Ze pleit voor anticonceptie in het zorgpakket waarop ze hevige kritiek kreeg van Rush Limbaugh, één van Amerika’s bekendste radiopresentatoren. Limbaugh noemde haar een hoer en een slet omdat ze ‘wil dat haar medeburgers gaan meebetalen voor het feit dat zij seks kan hebben’. Obama belde haar op om zijn teleurstelling uit te spreken en haar te bedanken voor het feit dat ze als burger opkomt voor haar rechten. (The Los Angeles Times)

Bellen beneden diepzeeniveau. Het is binnenkort mogelijk in de Kanaaltunnel tussen tussen Groot-Brittannië en Frankrijk. Een Frans technologiebedrijf heeft een manier gevonden om in de tunnel verbinden met de gsm-netwerken. (AD)

The Artist was een groot succes op de Oscaruitreiking vanwege een regisseur met gevoel voor Amerikaans fatsoen. Volgens de Franse media heeft acteur Jean Dujardin zijn Oscar te danken aan zijn regisseur die een scène in zijn nieuwste film ‘Les infidèles’ schrapte. In de bewuste scène ziet Dujardin een vliegtuig zich in de torens van het World Trade Center boren. Op dat moment heeft hij zijn vrouw aan de telefoon die vraag hoe het met hem gaat. “Prima schat”, antwoordt Dujardin. De Academy Award-juryleden zouden deze scène al beledigend of krenkend ervaren hebben, luidt de Franse redenering. (De Morgen)
Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (11)