Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

New Yorkers kapen anti-islam posters

  •  
25-09-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Racist300_01.jpg
Update: Video: activiste die de posters beklad gearresteerd ... De posters zijn van activiste en islamcritica Pamela Geller, die al jaren een strijd voert tegen 'islamisering'
In tien New Yorkse metrostations hangen sinds afgelopen maandag posters op met de tekst: “In iedere oorlog tussen de beschaafde mens en de wilde, steun je de beschaafde mens. Steun Israël. Versla de jihad.” De posters zijn van activiste en islamcritica Pamela Geller, die al jaren een strijd voert tegen de ‘islamisering’.
New Yorkers zijn echter niet gecharmeerd van de ‘gezellige’ posters en hebben er daarom stickers opgeplakt met de teksten ‘racist’ en ‘hate speech’. Eerder plakte Geller, die goed bevriend is met Geert Wilders, soortgelijke posters in bussen in San Francisco. Metrostations hadden de posters eerder verbannen, omdat ze niet gepast zouden zijn. Daarop stapte Geller naar de rechter en kreeg ze toch toestemming om de posters te plaatsen.
Het ophangen van de posters kost Geller ongeveer 6000 dollar per maand.
(Video met dank aan tip van Zjen Zen)
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.