24

News of the World exit

Update: Politie kondigt arrestatie oud-hoofdredacteur en -voorlichter premier Cameron aan … Krant overleeft afluisterschandaal dat wereldnieuws werd niet

Eigenaar Rupert Murdoch heeft besloten dat aanstaande zondag de laatste editie van News of the World zal verschijnen. Het is de grootste Engelstalige krant ter wereld.


Dat schrijft The Guardian. News of the World was in opspraak geraakt toen bekend werd dat het op zoek naar sensationele verhalen op krankzinnig grote schaal voicemailboxen had gehackt. Zo werd onder meer de voicemail van een vermist meisje afgeluisterd, waardoor de ouders dachten dat ze nog leefde. Hetzelfde deden de riooljournalisten bij familieleden van terreurslachtoffers en aan het front omgekomen soldaten.
Lees hier meer over het afluisterschandaal.

UPDATE 20:55

De politie heeft voormalig hoofdredacteur Andy Coulson laten weten dat hij morgen gearresteerd gaat worden op verdenking van medeplichtigheid. Coulson was tot begin dit jaar woordvoerder van de conservatieve premier Cameron. De premier komt er mogelijk door in moeilijkheden omdat hij op de hoogte was van de betrokkenheid van Coulson bij de affaire maar hem desondanks aanstelde als voorlichter, meldt The Guardian.

Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (24)