Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Nice herdenkt aanslag: eenheid en menselijkheid winnen van haat

  •  
15-10-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Schermafbeelding-2016-10-15-om-13.17.10
In Nice vond zaterdagochtend een herdenkingsbijeenkomst plaats voor de slachtoffers van de aanslag op 14 juli van dit jaar. Tijdens een toespraak zei president Hollande over de tragedie op de Franse Nationale feestdag: ‘Wat een feest had moeten worden, werd een hel.’
Het is nu drie maanden geleden dat een terrorist met een vrachtwagen op de mensenmassa op de Promenade des Anglais inreed. Bij die aanslag kwamen 86 mensen om het leven en raakten velen gewond. De aanslagpleger, de 31-jarige Mohamed Lahouaiej Bouhlel werd gedood. Later bleek dat hij zijn aanslag al sinds 2015 had voorbereid.
De plechtigheid van zaterdag vond plaats op een hooggelegen plek in de stad met uitzicht op de Promenade des Anglais en de zee. Daarbij werden de namen van alle dodelijke slachtoffers voorgelezen.
‘Op 14 juli is een aanslag gepleegd op de lieflijkheid van het leven,’ sprak Hollande, die in zijn toespraak ook hard uithaalde naar IS – de terreurorganisatie die de aanslag heeft opgeëist – en zei dat eenheid en menselijkheid het altijd zullen winnen van de haat van extremisten.
#Nice François Hollande : "L'unité, la liberté, l'humanité, au bout du compte, prévaudront" pic.twitter.com/F9uGBcaIEq
— franceinfo (@franceinfo) 15 oktober 2016
Tijdens de herdenking bracht zanger Julien Clerc het nummer ‘Utile’ ten gehore.
Lors de la cérémonie d’hommage aux victimes de l’attentat de #Nice , Julien Clerc interprète “Utile” au piano https://t.co/QlQj39oQBp pic.twitter.com/aHmx6k8nQ2
— franceinfo plus (@franceinfoplus) 15 oktober 2016
Bron: NOS
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.