Laatste update 15:40
4

Nice herdenkt aanslag: eenheid en menselijkheid winnen van haat

In Nice vond zaterdagochtend een herdenkingsbijeenkomst plaats voor de slachtoffers van de aanslag op 14 juli van dit jaar. Tijdens een toespraak zei president Hollande over de tragedie op de Franse Nationale feestdag: ‘Wat een feest had moeten worden, werd een hel.’

Het is nu drie maanden geleden dat een terrorist met een vrachtwagen op de mensenmassa op de Promenade des Anglais inreed. Bij die aanslag kwamen 86 mensen om het leven en raakten velen gewond. De aanslagpleger, de 31-jarige Mohamed Lahouaiej Bouhlel werd gedood. Later bleek dat hij zijn aanslag al sinds 2015 had voorbereid.

De plechtigheid van zaterdag vond plaats op een hooggelegen plek in de stad met uitzicht op de Promenade des Anglais en de zee. Daarbij werden de namen van alle dodelijke slachtoffers voorgelezen.

‘Op 14 juli is een aanslag gepleegd op de lieflijkheid van het leven,’ sprak Hollande, die in zijn toespraak ook hard uithaalde naar IS – de terreurorganisatie die de aanslag heeft opgeëist – en zei dat eenheid en menselijkheid het altijd zullen winnen van de haat van extremisten.

Tijdens de herdenking bracht zanger Julien Clerc het nummer ‘Utile’ ten gehore.

Bron: NOS

Geef een reactie

Laatste reacties (4)