Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Niet álle gewonde dieren hebben hulp nodig'

  •  
20-05-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
egel300.jpg
Dierenbescherming pleit voor hulp alleen aan die dieren die de mogelijkheid hebben terug te keren naar de natuur
De overheid gaat vanaf 1 juli 2012 de opvang van wilde dieren professionaliseren. Daarop vooruitlopend wil de Dierenbescherming dat voortaan niet alle wilde dieren medische hulp krijgen. Directeur Frank Dales: ‘We moeten ook onder ogen zien dat dieren in het wild sterven.’
Jaarlijks worden duizenden dieren in nood naar opvangcentra en dierenartsen gebracht. Volgens de Dierenbescherming zijn niet alle dieren daar altijd bij gebaat. Zo is de kans op een succesvolle terugkeer in de natuur bij jonge vogels die uit het nest zijn gevallen bijvoorbeeld erg klein. Ook volwassen reeën terugzetten is erg gecompliceerd, aldus dagblad de Trouw.
Frank Dales, directeur van de Dierenbescherming, zegt:
Een goed voorbeeld is een vogel die zijn vleugel zodanig heeft verwond dat er een stuk af moet. Dan kan hij wel herstellen, maar niet meer terug de natuur in.” Hij vraagt zich af of “een aangereden ree die niet meer in het wild kan worden uitgezet, gebaat is bij levenslange opsluiting in een hertenwei”.
cc-foto: Eelke Dekker

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.