Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Nieuwe OV-chipkaart op komst

  •  
27-01-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
51 keer bekeken
  •  
ovchip300_01.jpg
Minister: 'Ook met nieuwe pas kan fraude niet uitgesloten worden'
Onlangs is gebleken dat het kraken van de OV-chipkaart erg makkelijk is. Toch voelt minister Melanie Schultz van Haegen niets voor het tijdelijk stopzetten van de afschaffing van de strippenkaart. Inmiddels wordt er gewerkt aan een nieuwe OV-chipkaart.
Volgens de minister is ook de strippenkaart niet volledig fraude-vrij. Door een plakbandje op de kaart te plakken of met transparante nagellak kan de stempel weggeveegd worden.
De minister kondigt aan dat er intussen gewerkt wordt aan een nieuwe OV-chipkaart waarin de huidige fouten zullen worden verbeterd. Schultz kan de Kamer echter niet garanderen dat er niet gefraudeerd kan worden met deze kaart:
Met elke nieuwe pas die er gaat komen hou je het risico op kraak. Voor sommige mensen werkt de nieuwe techniek uitdagend. Zij willen de kaart kraken, het is een ‘ratrace’ tussen knappe knoppen. Voor mij is het het belangrijkste dat de ‘gewone’ reiziger er niet de dupe van wordt.
Intussen vliegen de apparaten die nodig zijn om de OV-chipkaart te kraken de winkel uit.
cc-foto: Alper Çugun

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.