32

Nieuwe rel: Greenpeace-topman forenst per vliegtuig

Britse directeur: 'Hier is een grens overschreden' ... Guardian onthult problemen binnen organisatie

Pascal Husting, het ‘hoofd operaties’ bij Greenpeace is in opspraak geraakt omdat blijkt dat hij verschillende keren per maand vanuit Amsterdam naar zijn huis in Luxemburg vliegt. Dat gedrag staat haaks op de strijd van de milieuorganisatie tegen CO2-uitstoot.

Escale du Rainbow Warrior III à Cherbourg (50) - avril 2014Het hypocriete reisgedrag van de Greenpeace-topman is onthuld door de Britse krant The Guardian. Husting blijkt toestemming te hebben om regelmatig per vliegtuig te forenzen naar zijn gezin in Luxemburg. Een woordvoerder verdedigt het verspillende reisgedrag met de uitleg dat Husting nog niet in staat in geweest naar Amsterdam te verhuizen, dat hij een jong gezin heeft en dat de trein er 12 uur over doet. De directeur van de Britse afdeling John Soven schrijft in een reactie dat hij het gedrag van Husting wel verkeerd vindt en dat de organisatie een grens heeft overschreden. 

Eerlijkheid en integriteit ten opzichte van de waarden die het hart vormen van het goede dat je in de wereld probeert te doen, kunnen we niet laten wegslippen. Voor wat het waard is: ik denk dat we deze grens hier bij Greenpeace overschreden hebben.

Soven reageert ook op de onthulling van The Guardian dat de financiële zaken van de organisatie al jaren niet op orde zijn en de interne communicatie blijkt gebrekkig te functioneren. De organisatie zou bovendien plannen hebben om personeel over te plaatsen naar kantoren in andere landen, zodat ze minder gaan verdienen. Daarover is onder de medewerkers onrust ontstaan. De krant heeft interne mails toegeschoven gekregen waar dat uit zou blijken.

cc-foto: GP-Cherbourg

Geef een reactie

Laatste reacties (32)