Laatste update 15:16
68

Nieuwe Schipholbaas mag geen vrouw zijn

De nieuwe baas van Schiphol moet per se een man zijn. Volgens de vertrekkend Schipholbaas Jos Nijhuis geeft de luchthaven de voorkeur geeft aan een man, om ‘het evenwicht’ tussen het aantal mannen en vrouwen in de raad van bestuur te waarborgen, die momenteel uit twee mannen en twee vrouwen bestaat.

Update 14.45 uur:
Premier Rutte vindt de uitspraken onverstandig, want het is natuurlijk niet de bedoeling dat er daadwerkelijk iets verandert aan de enorme machtsongelijkheid:

Als je die redenering zou handhaven, dan moet nu 99 procent van alle raden van bestuur heel veel vrouwen gaan aannemen.

Minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur noemt het ‘totale flauwekul’ dat er geen vrouw zou kunnen worden benoemd omdat dat de balans zou verstoren:

Met net gisteren Internationale Vrouwendag vind ik dit echt een idioot statement.

Eerder:

De Volkskrant schrijft:

Toch is het opmerkelijk dat de luchthaven liever niet ziet dat er een vrouwenoverwicht in de bedrijfstop ontstaat, omdat de meeste directies en raden van bestuur in Nederland veel meer mannen dan vrouwen tellen. Dat is zelden reden mannelijke kandidaten uit te sluiten voor een vrijgekomen toppositie. Het omgekeerde doet Schiphol nu dus wel.

Het vertrek van Nijhuis is al meerdere keren uitgesteld. Hij wil pas stoppen als hij zijn eventuele opvolger (m) heeft ingewerkt.

Geef een reactie

Laatste reacties (68)