47

Nigel Farage wil discriminatie legaliseren

Discrimineren op afkomst of ras moet volgens Farage mogelijk worden voor werkgevers, maar Ukip noemt hij 'kleurenblind'

De Britse voorman van anti-EU en anti-immigratiepartij Ukip heeft weer eens iets doms gezegd. Tijdens de opnames voor een Channel 4-documentaire getiteld ‘Things We Won’t Say About Race That are True’ liet Nigel Farage zich ontvallen dat anti-discriminatiewetten zouden moeten worden afgeschaft.

Volgens Farage waren wetten die als doel hebben racisme en discriminatie (op de arbeidsmarkt) te voorkomen ‘40 jaar geleden misschien nodig‘, maar nu niet meer. Als het aan hem ligt zou ‘veel’ van de huidige wetgeving op dat gebied dan ook worden geschrapt, omdat mensen tegenwoordig ‘kleurenblind’ zouden zijn. Volgens Farage zouden werkgevers in staat moeten worden gesteld om bijvoorbeeld Poolse werknemers te discrimineren ten gunste van Britse. In het interview met Trevor Phillips, voormalig voorzitter van de ‘equality and human rights commission’ waarschuwde Farage daarnaast voor moslimimmigranten die niet willen integreren:

Mensen zien een vijfde colonne in ons land leven, die ons haten en ons willen vermoorden.

Zijn opmerkingen zorgde voor grote verontwaardiging bij de leiders van zowel de Tories, Labour als de LibDems. David Cameron beschuldigde Farage van aandachttrekkerij en Ed Miliband noemde de uitspraken ‘verkeerd en gevaarlijk’.

Update: Inmiddels ontkent Farage met zijn uitspraken op ras te hebben gedoeld. Wat hem betreft wordt er gediscrimineerd op nationaliteit.

Geef een reactie

Laatste reacties (47)