Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Nike maakt knielende Footballspeler Kaepernick gezicht campagne

  •  
04-09-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Kaepernick
Colin Kaepernick, de American Footballspeler die wereldberoemd werd door tijdens de uitvoering van het Amerikaanse volkslied op één knie te zakken, wordt het gezicht van een nieuwe campagne van sportmerk Nike. Kaepernick protesteerde met zijn opvallende actie tegen het racisme in de Verenigde Staten en het politiegeweld tegen zwarte Amerikanen. Het protest maakte destijds een felle reactie los van de Amerikaanse president Donald Trump, die zei ‘dat de klootzakken die onze vlag niet respecteren’ ontslagen zouden moeten worden. Of het door de woorden van Trump kwam is niet duidelijk, maar feit is dat Kaepernick sinds zijn actie door geen enkele American Footballclub meer is gecontracteerd. Hier legt hij uit waarom hij knielde:
Het sponsorschap is extra saillant omdat Nike een van de grote sponsoren is van de NFL, de National Football League. Het is vooralsnog gissen naar de beweegredenen – ongetwijfeld heeft Nike baat bij een rebels imago – maar dat veel Trump-aanhangers er niet blij mee zijn is duidelijk. Op Twitter wordt opgeroepen Nike-sportartikelen te vernietigen of het merk zelf helemaal te boycotten. Anderen zien er juist met tevredenheid een statement tegen Trump in:
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.