Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Nina Brink legt beslag op bezittingen biograaf

  •  
10-07-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
118 keer bekeken
  •  
nina_300_01.jpg
Verguisde ex-topvrouw World Online wil journalist Eric Smit uitkleden
Nina Brink, de omstreden oprichtster van World Online die in 2000 een fortuin vergaarde met de beursgang maar beleggers met een grote verliezen achterliet, heeft beslag laten leggen op de bezittingen van journalist Eric Smit. Ex-Quote journalist Smit publiceerde in maart over haar zakelijke lotgevallen het boek Nina. De actie van Brink komt een dag nadat het Persvrijheidsfonds bekend maakte Smit financieel te ondersteunen. Eerder al probeerde ze – tevergeefs – het boek te laten verbieden door de rechter.
De website Follow The Money, waar Smit zelf aan verbonden is, schrijft:
Op de dag dat in Amsterdam de grote vakantie begon, werd de woning van Smit bezocht door een deurwaarder met een stapel beslagleggingen. Niet alleen werd er op zijn huis, bankrekeningen en vorderingen uit zijn werkzaamheden voor het mediabedrijf Follow The Money beslag gelegd, ook de toekomstige inkomsten van de verkopen van zijn succesvolle boek zijn bij uitgever Prometheus geblokkeerd. (…) ‘Het is de zoveelste daad van agressie van Nina jegens mijn persoon,’ laat Eric Smit weten. ‘Het gaat haar al lang niet meer om de inhoud, ze is er vooral opuit mij zoveel mogelijk pijn te doen. Dat blijkt overduidelijk uit de timing van deze actie. Het leggen van beslagen is overigens een methode waar de powerlady in het verleden veelvuldig gebruik van heeft gemaakt, het liefst op tijdstippen die het slachtoffer onwelgevallig zijn. Een vrijdag voor de vakantie begint is zo’n moment.’
Lees meer bij Follow The Money

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.