Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

NMa: Voortaan altijd persoonlijke boetes voor bestuurders

  •  
14-08-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
merkel300_07.jpg

Bestuursvoorzitter Kalbfleisch van de kartelwaakhond: 'Boetes voor leidinggevenden afschrikwekkender dan voor bedrijven'

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) gaat onderzoeken of bestuurders persoonlijk een boete kunnen krijgen als een bedrijf betrokken is bij kartelvorming of marktmisbruik. Dat zegt bestuurvoorzitter Pieter Kalbfleisch van de kartelwaakhond in het Financieele Dagblad (FD) van zaterdag.
De mogelijkheid om personen te bestraffen met maximaal euro 450.000 is al enige tijd in de wet vastgelegd, maar is pas recent voor het eerst gebruikt, zo schrijft het FD.
Kalbfleisch wil voortaan standaard persoonlijke boetes uitdelen bij alle ‘hardcore mededingingszaken’. “Boetes voor leidinggevenden zijn afschrikwekkender dan voor bedrijven. Ik heb me er persoonlijk sterk voor gemaakt om deze sanctie in de wet te krijgen”, aldus de bestuurvoorzitter van de NMa. Lees meer bij FD

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.