19

‘No animals were harmed.’ Really?

VIDEO: Hollywood olifant kreeg voor haar 'moments of fame' elektrische shocken toegediend

Olifant Tai die de hoofdrol vertolkt in de Hollywood film ‘Water for Elephants’ werd tijdens de training voor de film mishandeld. Animal Defenders International zette afgelopen weekend geheime opnamen online waarop te zien is hoe Tai elektrische shocken krijgt toegediend om zijn trainers te gehoorzamen.

Movie star electric shocked from Animal Defenders on Vimeo.

De onthulling van Animal Defenders International komt op het moment dat de film in Nederland een week geleden in premiere is gegaan. Water for Elephants vertelt het verhaal over de oude man Jacob die terugkijkt op zijn leven in het circus waar hij getuige was van wreedheden tegen mens en dier. Tijdens de opnames met hoofdrolspelers Robert Pattinson, Reese Witherspoon was er geen spatje vuiligheid te zien. Olifant Tai, die de mishandelde olifant Rosie speelt, werd op de set met liefde behandeld en kreeg continu marshmallows en beloningen. Wat daar aan vooraf ging is echter even gruwelijk als de mishandeling van Rosie uit het boek van Sara Gruen.

Gary Johnson, de oprichter van Have Trunk Will Travel zegt dat Tai op geen enkele manier is geslagen. De beelden uit 2005 waarop de mishandeling van de olifant is te zien, vertelt een ander verhaal. Tai wordt met stokken geslagen en krijgt via een handwapen elektrische shocken toegediend waarna de olifant met luidt gebrul laat weten hier niet gezind van te zijn. Ook is te zien hoe een baby uit uitkrijst nadat hij een haak in zijn mond krijgt.

Water for Elephants draait inmiddels al in de Nederlandse bioscopen

Animal Defender International: Movie Star Electric Shocked

Geef een reactie

Laatste reacties (19)