Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Nog één laatste hartenkreet van Wubbo Ockels

  •  
19-05-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
103 keer bekeken
  •  
ockels300.jpg
Overleden astronaut schrijft laatste brief met oproep voor de mensheid: kies een ander pad
Kort voor zijn dood heeft astronaut Wubbo Ockels, die zondag overleed aan de gevolgen van kanker, een laatste brief geschreven. In het document, dat het AD heeft gepubliceerd doet hij een oproep aan de mensheid om ‘een ander pad’ te kiezen. Hij schrijft onder meer: “Laten we stoppen met de vernietiging van de aarde, van de mensheid; van ons.”
De industriële revolutie heeft volgens Ockels de mensheid in een ongewenste situatie gebracht. De natuur wordt volgens hem kapotgemaakt, daarom roept hij mensen op hun leven te veranderen. “Het is genoeg, we zijn te ver gegaan!!!” schrijft hij. De mensen moeten weer gaan geloven in de mensheid, hoopt hij. “Een bewustzijn van waar we zijn en wat de aarde voor ons betekent.” Ockels zet in zijn brief tien geboden op een rij voor ‘het geloof in de mensheid’, waaronder het gebod: “Ons doel is om de mensheid te ondersteunen, en daarmee de aarde en de natuur”.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.