36

Nooit meer films dowloaden?

Amerikaanse videodienst Netflix komt naar Nederland ... Klinkt als: onbeperkt online films en series kijken voor een vast bedrag per maand

De geruchten die al weken de ronde doen zijn waar: de Amerikaanse videodienst Netflix komt naar Nederland. Nog voor het einde van het jaar begint Netflix in Nederland een dienst. Dat heeft het bedrijf woensdag bekend gemaakt.

Netflix is in de Verenigde Staten ontzettend populair. Voor een vast bedrag kunnen gebruikers namelijk per maand online een onbeperkt aantal films en series bekijken. De dienst is vergelijkbaar met het eveneens populaire Spotify in de muziekwereld.

Het bedrijf gaat de strijd aan met de verouderde tv-industrie in de VS en online piraterij. Behalve het aanbieden van externe tv-series en films, is Netflix ook begonnen met het maken van eigen series. Zo produceerde het onder meer House of Cards. Door het complete eerste seizoen in één keer online te plaatsen, speelt het bedrijf slim in op de groeiende behoefte van consumenten, die steeds vaker in één keer een aantal afleveringen willen kijken, in plaats van een week te moeten wachten op de volgende.

Nederlandse concurrenten als Pathé Thuis en Ximon.nl moedigen de komst van Netflix aan, omdat het de markt van online videodienst zou stimuleren.
NOS: Videodienst Netflix naar Nederland

Geef een reactie

Laatste reacties (36)