38

Nooit meer spelen

Video: Nederlandse kinderen tekenen protest aan tegen doden Palestijnse leeftijdsgenoten

Nederlandse kinderen hebben deelgenomen aan een protestfilm tegen de voortgaande Israëlische praktijken van het bombarderen van Palestijnse burgers; kinderen in het bijzonder. In een korte video van – onder anderen – filmmaker Abdelkarim El-Fassi vertellen acht Nederlandse kinderen het verhaal van acht – door Israël gedode – Palestijnse kinderen.


Oorlog, bommen, terreur. De video vertelt exact waar de kinderen op dat moment waren. Sommigen zaten achter Facebook, terwijl anderen in hun slaap of tijdens het kijken van een WK-wedstrijd werden overvallen door geweld waar geen enkel onschuldig persoon aan mag worden blootgesteld.

Vanaf het jaar 2000 wordt om de drie dagen een Palestijns kind gedood door toedoen van Israëlisch geweld. Een verschrikkelijk en confronterend cijfer. De laatste dagen, tijdens het grondoffensief in ‘openluchtgevangenis’ Gaza, is dit gemiddelde alleen nog maar gestegen.

I am no longer here, do you care? is een bewustwordingscampagne om het onrecht in Palestina dichter bij huis te brengen. De recente Israëlische aanvallen op Gaza hebben inmiddels meer dan 160 onschuldige kinderen gedood, en de teller loopt door. El-Fassi maakte al eerder een video om het onrecht in Palestina aan de kaak te stellen. In 2012 ging een video over Mahmoud Sarsak viraal, een Palestijnse voetballer die meer dan 200 dagen in hongerstaking ging omdat hij zonder proces werd opgesloten in een Israëlische gevangenis. Onder internationale druk werd hij uiteindelijk vrijgelaten.

Geef een reactie

Laatste reacties (38)