Laatste update 10:24
11

North Dakota pijpleiding gestaakt: zo vieren de Sioux de overwinning

De Amerikaanse overheid heeft geen vergunning gegeven voor de bouw van een oliepijpleiding in het gebied Standing Rock. De pijplijn van energiebedrijf Energy Transfer Partners (ETP) zou het water vervuilen en het heilig gebied schenden van de lokale bevolking die op het reservaat woont. De Sioux stam en milieuactivisten vieren de overwinning.

In Amerika zijn er al maanden protesten tegen de komst van de North Dakota pijpleiding. De bouw kost 3.5 miljard euro en de pijpleiding wordt 1900 kilometer, waarvan een groot deel daar al is aangelegd. De bedoeling is om olie uit de velden van North Dakota via Illinois naar raffinaderijen aan de Golf van Mexico te brengen. De demonstraties zijn al maanden uit de hand gelopen, waarbij vooral aan de kant van de demonstranten gewonden vallen door disproportioneel politiegeweld.

De afgelopen week hebben veteranen zich verzameld om de demonstranten en ‘waterbeschermers’, zoals ze genoemd worden te beschermen tegen het geweld. President Obama heeft eindelijk een complete stop gezet aan de bouw, al twijfelen sommigen of president-elect Trump hem toch door zal laten gaan aangezien hij uitspraken heeft gedaan die daarop wijzen. Voor nu ziet de behaalde overwinning er zo uit.

nadpl1

nadpl2

nadpl3

nadpl4

nadpl5
nadpl8
nadpl6

Bekijk hier waarom het protest belangrijk is

Dit is waarom het protest tegen de North Dakota pijplijn belangrijk is


Bron: HuffingtonPost

Geef een reactie

Laatste reacties (11)