Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

NPO-directeur Mol op non-actief gezet na beschuldiging corruptie

  •  
14-01-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
83 keer bekeken
  •  
mol_300.jpg
Directeur Innovatie en Nieuwe Media van Publieke Omroep moet onderzoek thuis afwachten
Michel Mol zou volgens geruchten opdrachten hebben verstrekt aan bedrijven waar hij nauwe banden mee heeft. Ook zouden er schijnfacturen zijn betaald. De NPO neemt de zaak hoog op en is een onderzoek gestart.
Feit is dat Mol in de periode 2002-2006 als bestuurslid en aandeelhouder (met minder dan 3 procent aandelen) betrokken was bij Nieuw Akademia, een bedrijf dat onder meer betrokken is bij het NPOX-festival. Tot 2006 hoefde een belang kleiner dan 10 procent volgens de Mediawet niet gemeld te worden. Met een tweede bedrijf had hij geen formele, maar wel vriendschappelijke banden.
Er zijn volgens Broadcast Magazine opnieuw vraagtekens gerezen over het handelen van Mol. Onderzocht wordt nu of eerder gemaakte afspraken met Mol wel precies zijn nageleefd.
Henk Hagoort, voorzitter van de Raad van Bestuur van de NPO: “Het onderzoek is nodig. Alleen zo kan blijken of er een grond van waarheid zit in de beschuldigingen. We gaan bij de NPO natuurlijk uit van vertrouwen in een directeur, maar de financiële verslaglegging moet zo helder zijn, dat verantwoording kan worden afgelegd. Het systeem moet waterdicht zijn en geen ruimte voor twijfels laten.
cc-foto: Kennisland

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.